Niille, jotka eivät tiedä mitä ATC-kortit ovat, tässä hieman "valaistusta" asiaan :)

ATC (engl. Artist Trading Card) on keräilykorttien taiteilijaversio, jonka alkuperämaana pidetään Sveitsiä. Kortin koko on 64 × 89 mm. Kokorajoituksen lisäksi aloittelijan tulee ottaa huomioon, ettei ATC-kortteja ei saa myydä, vaan niitä vaihdellaan harrastajien kesken.

Kortit ovat nykymuodossaan osa ns. mail art-liikettä, jossa kaikentasoiset taiteilijat vaihtavat valmistamiaan teoksia joko postitse tai henkilökohtaisesti. Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia on valmistettu hyvin pieni määrä. Maalaukset, piirrokset, valokuvat, leimatut kuvat, digitaaliset kollaasit, sekatekniikka yms. esiintyvät korteissa yleisesti. ATC-kortit eivät yleensä ole laminoituja tai muovitettuja, vaan niitä vaihdetaan keräilykorteille tarkoitetuissa muovitaskuissa tai sellaisenaan.

Kortin kääntöpuolelle ohjeistetaan yleensä laittamaan teoksen nimi, signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa sarjaa. ATC-korttien vaihdon lähtökohtana on aina kortin vaihtaminen toiseen korttiin. Kuka tahansa voi myös organisoida korttien vaihdon, jolloin useat ihmiset lähettävät kortteja samalle henkilölle; tämä sekoittaa kortit ja jakaa ne takaisin osallistujille. Kortteja vaihdellaan Internetissä mm. kansainvälisten postituslistojen ja askartelu- tai taidefoorumeiden kautta.